Ruud bereikt opnieuw Roland Garros-finale na overtuigende overwinning op Zverev

De Noorse tennisser Casper Ruud heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van Roland Garros. Ruud, als vierde geplaatst, versloeg de Duitse nummer 22 van de plaatsingslijst, Alexander Zverev, met overtuigende cijfers: 6-3, 6-4, 6-0.

De 24-jarige Ruud kwam in de eerste set bijna in de problemen, ondanks een comfortabele voorsprong. Hij wist echter een breakpoint op 5-3 weg te werken en hield vervolgens het hoofd koel.

In de tweede set leek de grillige Zverev het initiatief naar zich toe te trekken, maar hij liet op 2-1 drie breakkansen onbenut. Ruud profiteerde even later wel en zag de 26-jarige Zverev, die slechts 1 van zijn 12 partijen tegen toptienspelers op grandslamtoernooien wist te winnen, in de derde set verder wegzakken.

Vorig jaar was Rafael Nadal in de finale van het Franse grandslamtoernooi nog te sterk voor Ruud, ditmaal neemt hij het op tegen Novak Djokovic. De Serviër won eerder op de dag van een geblesseerde Carlos Alcaraz.

(Later meer)

Plaats een reactie