Alcaraz en Djokovic strijden in sensationele halve finale op Roland Garros

De eerste halve finale bij de mannen op Roland Garros, waarin Carlos Alcaraz en Novak Djokovic het tegen elkaar opnemen, zou zonder twijfel ook een prachtige finale zijn geweest. De jongste nummer één van de wereld neemt het op tegen de tennislegende met 22 grandslamtitels op zijn naam.

In dit artikel volgen we de voortgang van de wedstrijd. De huidige stand in de eerste set van Alcaraz-Djokovic is 1-2, met Djokovic aan de start van de service.

Dit is de tweede keer dat deze twee titanen elkaar treffen: vorig jaar stonden ze tegenover elkaar in Madrid, eveneens op gravel. Destijds wist Alcaraz, enigszins verrassend, de overwinning te behalen.

Later dat seizoen won de toen 19-jarige Spanjaard zijn eerste grandslamtitel op de US Open en werd hij de jongste nummer één van de wereld ooit.

Wereldranglijst

Als Djokovic niet door de coronapandemie enkele grote toernooien had moeten missen, had hij waarschijnlijk bovenaan de wereldranglijst gestaan. Daarnaast werden er geen punten toegekend op Wimbledon vorig jaar, waar hij won, omdat Russische en Belarussische tennissers vanwege de Russische inval in Oekraïne niet welkom waren in Londen.

Als gevolg hiervan is de 36-jarige Serviër, die in totaal 387 weken de wereldranglijst aanvoerde, gezakt naar de derde plaats en door een ongelukkige loting in dezelfde helft als Alcaraz terechtgekomen. Dit resulteert in een halve finale die het water in de mond doet lopen.

Plaats een reactie