Venus Williams enthousiast over deelname aan Rosmalen tennistoernooi: ‘Ik ben dolblij om hier te zijn’

De organisatie van het Libéma Open is niet de enige die zich voorbereidt op het tennistoernooi dat zaterdag in Rosmalen begint. Ook de opvallende deelneemster Venus Williams kijkt er naar uit, zo vertelt ze aan Omroep Brabant.

De oudere zus van het bekende Williams-duo wordt volgende maand 43 jaar en heeft al bijna drie decennia een succesvolle carrière in het internationale toptennis. Ze won zeven grandslamtoernooien, behaalde drie keer olympisch goud samen met haar zus Serena en stond elf weken lang op nummer één van de wereldranglijst.

Williams ontving een wildcard van de organisatie om deel te nemen aan het Libéma Open. Door blessures heeft ze sinds januari niet meer gespeeld en is ze gezakt naar de 701e plaats op de wereldranglijst. Deskundigen denken dat de tennisster nog steeds ver kan komen, aangezien haar beste prestaties in haar carrière op snelle grasbanen waren.

‘Ik moet het waarmaken’

Hoewel ze meerdere uitnodigingen voor talkshows afsloeg, maakte Williams wel tijd voor een interview met Omroep Brabant. “Niemand is gelukkiger om hier te zijn dan ik”, zegt Williams. “Maar ik ben hier niet alleen om gelukkig te zijn. Ik ben hier om het publiek te vermaken met goed tennis. En natuurlijk ook mezelf.”

Het feit dat het Libéma Open erin slaagde om Venus Williams naar Rosmalen te halen, wordt gezien als een grote prestatie. Het publiek is enthousiast en veel fans hopen komende week een glimp van haar op te vangen. Voor Williams zelf is het ook een speciaal moment, onder andere omdat ze nog nooit eerder in Nederland heeft gespeeld. “Dit is mijn eerste keer hier. En eerste keren zijn altijd bijzonder!”

Ze vertelt dat ze vanochtend voor het eerst in lange tijd weer op gras heeft gespeeld. “Vanochtend heb ik mijn voeten vies gemaakt op het gras en de banen zijn fantastisch. Het is het eerste gras waar ik op speel sinds een jaar”, zegt ze. “Ik zou hier graag willen winnen. Maar andere spelers willen dat ook, dus ik moet het waarmaken.”

Plaats een reactie