Muchova bereikt Roland Garros-finale na dramatische nederlaag Sabalenka

Aryna Sabalenka zal een onrustige nacht tegemoet gaan. De tennisster uit Belarus verloor de halve finale van Roland Garros na een complete ineenstorting, waarbij ze een matchpoint verspeelde. Karolina Muchova bereikte na meer dan drie uur spelen (7-6 (5), 6-7 (5), 7-5) de finale in Parijs op zondag.

“Ik weet niet wat er gebeurde, maar ik ben zo gelukkig”, zei de Tsjechische nummer 43 van de wereld, die in haar carrière vaak te maken had met blessures. Nu ze in topvorm is, bewijst ze dat ze het de beste speelsters ter wereld lastig kan maken. Toch was het ook Sabalenka die de overwinning uit handen gaf.

Op 5-3 en 40-30 kreeg Sabalenka een matchpoint, maar wist deze niet te verzilveren. Elf van de daaropvolgende twaalf punten gingen naar Muchova. De Tsjechische brak terug voor 5-4, maakte er 5-5 van en brak vervolgens de wankelende Sabalenka opnieuw voor 6-5. Met een lovegame verzekerde ze zich van een plek in de finale.

In de eindstrijd neemt Muchova het zondag op tegen de winnares van de andere halve finale tussen Iga Swiatek en Beatriz Haddad Maia, die later op donderdagavond wordt gespeeld.

Plaats een reactie