Zverev maakt einde aan Etcheverry’s Roland Garros-droom en bereikt opnieuw halve finale

De 23-jarige Argentijn Tomás Etcheverry had nog nooit eerder de tweede ronde van een grandslamtoernooi bereikt. Zijn kwartfinaleplaats op Roland Garros maakte hem tot een van de grootste verrassingen van deze editie in Parijs, maar zijn droom is nu ten einde gekomen.

Alexander Zverev was in vier sets te sterk voor Etcheverry en plaatste zich voor de halve finales met een 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 overwinning.

De 22-jarige Duitser bereikt voor het derde jaar op rij de halve finales in Parijs. In de voorgaande jaren kwam hij niet verder dan deze ronde. Vorig jaar moest hij opgeven tegen Rafael Nadal nadat hij door zijn enkel ging en vervolgens lange tijd uitgeschakeld was.

Voortvarende start

Zverev begon sterk tegen Etcheverry, die momenteel op de 49e plaats van de wereldranglijst staat. Etcheverry, die vorig jaar in alle vier de grandslamtoernooien in de eerste ronde werd uitgeschakeld, had meteen moeite om zijn opslag te behouden. Een break was genoeg voor Zverev om de eerste set te winnen.

De Argentijn, die tot nu toe geen enkele set had verloren in dit toernooi, besefte dat hij meer risico moest nemen. Hij bracht meer kracht in zijn forehands, wat resulteerde in winst van de tweede set. Hoewel het venijn in zijn spel bleef, slopen er geleidelijk te veel fouten in zijn spel.

In de halve finale neemt Zverev het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Scandinaviërs Casper Ruud (Noorwegen) en Holger Rune (Denemarken). Die wedstrijd wordt later op woensdagavond gespeeld.

Plaats een reactie