Na 55 jaar bereikt Haddad Maia als Braziliaanse de halve finales van een grandslamtoernooi

Na een lange periode van 55 jaar heeft een Braziliaanse tennisster eindelijk weer de halve finales van een grandslamtoernooi bereikt. Beatriz Haddad Maia heeft deze prestatie neergezet op Roland Garros, waar voorheen geen enkele Braziliaanse vrouw de laatste vier had weten te bereiken.

Haddad Maia wist de zevende geplaatste Ons Jabeur te verslaan met een score van 3-6, 7-6 (5) en 6-1.

In 1968 bereikte Maria Bueno de kwartfinales op Roland Garros en Wimbledon en de halve finales op de US Open. Sindsdien hebben Braziliaanse mannen wel succes geboekt, met als hoogtepunt drie titels op Roland Garros voor Gustavo Kuerten rond de eeuwwisseling.

Hoewel Haddad Maia in grandslamtoernooien nooit verder kwam dan de tweede ronde, verloor ze de eerste set voornamelijk door haar slechte service. Ze won slechts 10 van haar 26 opslagpunten.

Jabeur trapt bal weg

De Tunesische Jabeur presteerde op het gebied van service niet veel beter, maar domineerde wel in de rally’s. Ze sloeg meer winners en scoorde veel punten met haar dropshots.

Na het verliezen van de tiebreak begon Jabeur steeds slordiger te spelen. In de derde set trapte ze de bal weg na een opslag die in bleek te zijn, wat Haddad Maia een breakpoint en een tweede break opleverde.

De 27-jarige Haddad Maia had in de vorige ronde bijna vier uur op de baan doorgebracht. Dankzij haar overwinning komt ze nu in de top tien, haar hoogste ranking ooit. Drie jaar geleden zakte ze nog ver terug op de wereldranglijst vanwege een dopingschorsing.

Plaats een reactie