Laagst gerangschikte speelster in kwartfinale Roland Garros kansloos tegen Muchová

Anastasija Pavljoetsjenkova is er niet in geslaagd haar indrukwekkende reeks overwinningen op Roland Garros voort te zetten. Na een partij van meer dan drie uur in de vorige ronde, moest ze in de kwartfinales haar meerdere erkennen in Karoliná Muchová: 5-7, 2-6.

Twee jaar geleden stond Pavljoetsjenkova nog in de finale in Parijs, maar daarna was ze bijna een jaar uitgeschakeld door een knieblessure. Hierdoor zakte ze ver weg op de wereldranglijst, wat haar de laagst gerangschikte speelster ooit in de kwartfinales van Roland Garros maakte.

De bijna 32-jarige Russin vocht zich in de eerste set, die vijf breaks telde, steeds knap terug, maar slaagde er niet in een 4-3 voorsprong vast te houden. Dit kwam voornamelijk doordat de Tsjechische veel ballen wist te retourneren.

Dit was ook het geval in de tweede set, waarin Muchová de overwinning eenvoudig binnenhaalde en zich komende week in de mondiale top twintig zal mengen op de nieuwe WTA-ranking.

Nog later op de dag neemt Jelina Svitolina, onder leiding van coach Raemon Sluiter, het op tegen Aryna Sabalenka. De andere twee kwartfinales vinden woensdag plaats.

Plaats een reactie