Djokovic bereikt halve finales Roland Garros ondanks moeilijk begin en setverlies

Novak Djokovic heeft zich voor de twaalfde keer in zijn loopbaan geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. De 36-jarige Serviër had in Parijs een lastige start tegen de Russische Karen Chatsjanov, maar wist uiteindelijk in vier sets te zegevieren: 4-6, 7-6 (0), 6-2, 6-4.

Chatsjanov, die de halve finales bereikte op de laatste twee grandslamtoernooien, begon overtuigend aan de wedstrijd en slaagde er als eerste in om een break te forceren. Dit gebeurde bij een 2-2 stand in de eerste set. Djokovic leek niet in zijn element en kon die break niet meer goedmaken.

Op zijn vierde setpunt wist Chatsjanov de set binnen te halen, waarmee hij een einde maakte aan Djokovic’ reeks van 29 gewonnen sets op grandslamtoernooien.

Tiebreak beslist tweede set

Op zoek naar zijn 23ste grandslamtitel, had Djokovic in de tweede set weinig moeite om zijn servicegames te winnen, maar slaagde er niet in om de 27-jarige Chatsjanov onder druk te zetten. Tot de tiebreak, waarin hij de Rus geen enkele mogelijkheid bood (7-0).

Na de tiebreak was het verzet van de Rus gebroken, die nog nooit een overwinning behaalde tegen een speler uit de topvijf op een grandslamtoernooi. Djokovic zette zijn overwicht voort en duwde Chatsjanov geleidelijk naar de rand van de afgrond.

Plaats een reactie