Ruud neemt wraak op Jarry tijdens Roland Garros

Casper Ruud, de nummer vier van de wereld en finalist van vorig jaar, had een zware dag op Roland Garros. De 24-jarige Noor versloeg de Chileense Nicolás Jarry in drie sets, maar elke set duurde meer dan een uur: 7-6 (3), 7-5, 7-5.

De twee spelers stonden eind mei in Genève ook al tegenover elkaar op gravel, en toen wist de 27-jarige Jarry (ATP-35), die door een schorsing wegens dopinggebruik bijna heel 2020 aan de zijlijn stond, Ruud te verslaan. De Chileen behaalde vervolgens zijn derde ATP-titel na overwinningen op Alexander Zverev en Grigor Dimitrov.

Ruud was dus op zijn hoede en bereid om veel energie in de wedstrijd te steken. Telkens als hij in de problemen kwam, liet de Noor zijn beste spel zien. Hij wist zowel in de tweede als de derde set een break achterstand (1-4 en 2-4) op indrukwekkende wijze om te buigen.

De uitgeputte en vermoeide 1,98 meter lange Jarry, die in Parijs nooit verder was gekomen dan de eerste ronde, sleepte zich naar het einde van de wedstrijd. Voor de solide spelende en fittere Ruud was het tweede matchpoint raak.

Plaats een reactie