Middelkoop verslaat titelverdediger Rojer in mannendubbel op Roland Garros

Op het Roland Garros-tennistoernooi heeft Matwé Middelkoop zijn Nederlandse collega en titelverdediger Jean-Julien Rojer uitgeschakeld in het mannendubbel. In de kwartfinales zegevierde de 39-jarige Middelkoop samen met zijn Duitse partner Andreas Mies over de 41-jarige Rojer en Marcelo Arévalo uit El Salvador, met een score van 7-6 (6), 6-1.

Dit is de tweede keer dat Middelkoop de halve finales van het dubbelspel in Parijs bereikt. Vorig jaar wist hij dit te bereiken met Rohan Bopanna uit India, maar toen verloren ze van Rojer en Arévalo.

In de eerste set namen Rojer en Arévalo een voorsprong met een break, maar ze slaagden er niet in om het af te maken op hun eigen service. Ook het setpoint op 6-5 werd niet benut door het duo. In de tiebreak wisten Middelkoop en Mies echter hun tweede setpoint te verzilveren. In de tweede set wonnen ze vervolgens vijf games op rij vanaf een 1-1 stand.

Koolhof speelt nog in het toernooi

In de halve finales zullen de als twaalfde geplaatste Middelkoop en Mies het opnemen tegen de Belgische spelers Sander Gille en Joran Vliegen.

Daarnaast is er met Wesley Koolhof nog een andere Nederlandse tennisser actief in het mannendubbeltoernooi. Hij zal dinsdag samen met de Brit Neal Skupski, het als eerste geplaatste koppel in Parijs, aantreden in de kwartfinales.

Plaats een reactie