Jabeur bereikt voor het eerst kwartfinale Roland Garros na snelle overwinning op Pera

Ons Jabeur kende een korte dag op het gravel van Roland Garros. De Tunesische nummer zeven van de wereld versloeg in slechts een uur en vier minuten de mondiale nummer 36 Bernarda Pera met 6-3, 6-1. Dit is de eerste keer dat Jabeur de laatste acht bereikt op Roland Garros.

Veel breekkansen in de eerste set

In de eerste set waren er in elke game minstens één breekkans. Alleen Jabeur wist (op 0-1) haar eigen servicegame te winnen. Pera, die in die set slechts één punt scoorde op haar tweede opslag, had geen antwoord op Jabeurs dropshots en maakte veel fouten.

Tweede set biedt geen verbetering voor Pera

In de tweede set stond de Amerikaanse iets dichter bij de baseline, maar ze kon nog steeds niet op tegen de verliezend finaliste van Wimbledon en de US Open. Met gevarieerd spel en maar liefst 33 winners wist Jabeur na ruim een uur de overwinning binnen te halen met een smash.

Plaats een reactie