Pavljoetsjenkova, voormalig nummer 333 van de wereld, bereikt kwartfinale Roland Garros

Anastasia Pavljoetsjenkova heeft zich als eerste weten te kwalificeren voor de kwartfinales van Roland Garros. De Russische tennisster versloeg Elise Mertens in drie sets (3-6, 7-6 (3), 6-3).

De 31-jarige Pavljoetsjenkova bereikte twee jaar geleden de finale in Parijs, maar verloor deze. Een ernstige knieblessure zorgde ervoor dat ze vorig jaar maandenlang niet kon spelen.

Als gevolg hiervan is Pavljoetsjenkova gezakt naar de 333e plaats op de wereldranglijst. Echter, in Parijs lijkt ze voor het eerst weer dicht bij haar oude niveau te komen.

Zestien dubbele fouten

Mertens, die maar liefst zestien dubbele fouten maakte, is er nog steeds niet in geslaagd om de kwartfinales van Roland Garros te bereiken. Bij haar zes eerdere deelnames werd ze steeds uitgeschakeld in de derde of vierde ronde. De 27-jarige Belgische moest tijdens de derde set twee medische behandelingen ondergaan vanwege pijn in haar bovenbeen.

In de kwartfinale neemt Pavljoetsjenkova het op tegen de winnares van de wedstrijd tussen de Tsjechische Karolina Muchova (WTA-43) en de Russische Elina Avanesyan (WTA-134), die later vandaag plaatsvindt.

Plaats een reactie