Zverev herstelt zich na Roland Garros-drama en slaagt voor eerste zware test in Parijs

Misschien was Alexander Zverev op weg naar de nummer één positie van de wereld toen hij vorig jaar plotseling door zijn enkel ging tijdens Roland Garros. Nu, precies een jaar later, is hij terug. Door een overwinning op de gerangschikte Francis Tiafoe (3-6, 7-6, 6-1, 7-6) lijkt hij zich geleidelijk weer te kunnen meten met de echte toppers.

Na twee overwinningen in drie sets werd Zverev dit jaar op Roland Garros voor het eerst echt getest door Tiafoe. Tiafoe maakte een indrukwekkende comeback na een slechte derde set, maar verspeelde een break voorsprong in de vierde set en verloor vervolgens nipt de tiebreak.

Vorig jaar moest Zverev opgeven in de halve finale tegen de uiteindelijke winnaar Rafael Nadal. Hij had de eerste set verloren en raakte net voor het begin van de tiebreak in de tweede set zwaar geblesseerd.

De beste Duitser

Het duurde even voordat Zverev zijn vorm terugvond. Ondertussen was hij ook niet meer de beste Duitser op de wereldranglijst, aangezien veteraan Jan-Lennard Struff hem voorbij was gegaan. Gezien het speelschema kan Zverev nog wel een paar rondes overleven. Zijn volgende tegenstander in Parijs is Grigor Dimitrov.

Casper Ruud plaatste zich voor de tweede keer op rij voor de achtste finales van Roland Garros. De verliezend finalist van vorig jaar won in Parijs met 4-6, 6-4, 6-1, 6-4 van Zhang Zhizhen.

De Noor, die op de vierde plaats staat op de wereldranglijst, had een moeizame start tegen de nummer 71 van de wereld. Zhang kon als eerste Chinese tennisser sinds Kho Sin-Khie in 1936 de laatste zestien in Parijs halen en begon vol energie.

Ruud worstelde met zichzelf, zijn forehand liep totaal niet en de sterke Chinees beukte er vanaf de baseline op los. Zhang verspeelde in de eerste set een break voorsprong, maar pakte alsnog de set.

Ruud gaf in de tweede set een break voorsprong weg, maar een break op 5-4 deed het duel kantelen. De Noor ging alleen maar beter spelen en liet Zhang kansloos in de derde en vierde set.

“Ik begon niet zo goed als ik had gewild”, zei Ruud na afloop. “Zhang speelde heel goed en ik vond geen gaten in zijn spel. Gelukkig sloeg hij enkele zwakke ballen in de tweede set en begon ik beter te spelen.”

Ook Rune gaat verder

Holger Rune bereikte voor de derde keer in zijn carrière de vierde ronde van een grandslamtoernooi. De Deen, zesde op de wereldranglijst, versloeg Genaro Olivieri probleemloos met 6-4, 6-1 en 6-3.

De 20-jarige Rune haalde dit jaar op gravel op de masterstoernooien van Monte Carlo en Rome de kwartfinales. In Parijs is hij nu nog maar twee zeges verwijderd van zijn eerste halve finale op een grandslamtoernooi.

Plaats een reactie