Ruud verslaat Zhang en bereikt achtste finales Roland Garros voor tweede keer op rij

Casper Ruud heeft zich opnieuw weten te kwalificeren voor de achtste finales van Roland Garros. De finalist van vorig jaar versloeg in Parijs Zhang Zhizhen met 4-6, 6-4, 6-1, 6-4.

De Noorse tennisser, momenteel de nummer vier van de wereld, had het in het begin moeilijk tegen de 71e speler op de wereldranglijst. Zhang had de kans om de eerste Chinese tennisser te worden die sinds Kho Sin-Khie in 1936 de laatste zestien in Parijs bereikte en begon vol energie aan de wedstrijd.

Ruud had het zwaar en zijn forehand werkte totaal niet, terwijl de sterke Chinees vanaf de baseline flink uithaalde. Zhang verloor in de eerste set een break voorsprong, maar wist de set toch te winnen.

In de tweede set gaf Ruud opnieuw een break voorsprong uit handen, maar een break op 5-4 zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd. De Noor begon steeds beter te spelen en liet Zhang in de derde en vierde set kansloos.

Ruud, die vorig jaar de finale verloor van Rafael Nadal, zal het in de vierde ronde opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Chileense Nicolas Jarry en de Amerikaanse Marcos Giron.

Plaats een reactie