Nadal begint herstel na succesvolle heupoperatie: vijf maanden revalidatie verwacht

De bekende Spaanse tennisser Rafael Nadal heeft afgelopen vrijdag een succesvolle heupoperatie ondergaan. Naar verwachting zal hij vijf maanden nodig hebben om volledig te herstellen.

Volgens Benito Perez-Barbadillo, de pr-manager van Nadal, zal “Rafa binnen enkele uren starten met zijn revalidatieproces, dat vermoedelijk vijf maanden zal duren.”

2024 mogelijk laatste seizoen

Als alles volgens plan verloopt, zou de 37-jarige Nadal in november weer in topvorm kunnen zijn. Dit valt samen met de laatste maand van het tennisseizoen.

Vanwege zijn blessure heeft Nadal sinds de Australian Open in januari niet meer gespeeld. Hierdoor kan hij zijn titel op Roland Garros momenteel niet verdedigen. Met vijftien overwinningen is Nadal de recordhouder in Parijs.

Nadal heeft in totaal 22 grandslamtitels op zijn naam staan, een record dat hij deelt met Novak Djokovic. Hij hoopt nog enkele titels aan zijn palmares toe te voegen. Eerder gaf hij aan dat 2024 waarschijnlijk zijn laatste jaar als professioneel tennisser zal zijn.

Door zijn aanhoudende blessure zakte Nadal in maart voor het eerst sinds 2005 uit de top tien van de wereldranglijst. Na Roland Garros zal hij zelfs buiten de top honderd terechtkomen.

Plaats een reactie