Pegula, als derde geplaatst, vroegtijdig uitgeschakeld in derde ronde Roland Garros

Op Roland Garros is Jessica Pegula al in de derde ronde uit het toernooi geknikkerd. De Amerikaanse, die als derde geplaatst was, moest haar meerdere erkennen in de Belgische Elise Mertens (WTA-28). Mertens behaalde een overtuigende overwinning met 6-1, 6-3.

Onzekere voorbereiding voor Mertens

De aanloop naar Parijs was voor Mertens niet bepaald overtuigend. In de drie graveltoernooien voorafgaand aan Roland Garros verloor ze twee keer in de eerste ronde. Toch wist ze de achtste finales te bereiken in Madrid. Pegula presteerde niet veel beter, maar kwam wel tot de kwartfinales in Madrid.

Mertens domineert de wedstrijd

Pegula, die de voorgaande twee onderlinge ontmoetingen had verloren, maakte het Mertens gemakkelijk. Door de terughoudende services en matige forehands van Pegula kreeg Mertens alle kans om de wedstrijd te domineren.

Plaats een reactie