Djokovic bereikt achtste finales op Roland Garros na zwaarbevochten overwinning op Davidovich

Novak Djokovic, tweevoudig kampioen, heeft zich geplaatst voor de achtste finales van Roland Garros. Het was echter geen gemakkelijke overwinning, aangezien Alejandro Davidovich de Servische speler gedurende twee sets flink op de proef stelde: 7-6 (4), 7-5 (4), 6-2.

De als derde geplaatste Djokovic kwam zowel een break voor als een break achter (na drie dubbele fouten) in de eerste set, maar wist deze uiteindelijk te winnen dankzij zijn uitmuntende verdedigende vaardigheden in de tiebreak.

In de tweede set waren er zes breaks en een gemist setpunt van Davidovich, wat opnieuw resulteerde in een tiebreak. De Spanjaard kwam terug van een 1-5 achterstand met vier opeenvolgende punten, maar verloor uiteindelijk toch.

Djokovic raakte af en toe geïrriteerd door een deel van het publiek, dat leek te hopen op een verrassende overwinning van Davidovich. Deze irritatie leek echter alleen maar bij te dragen aan het betere spel van Djokovic.

Hoewel Davidovich niet veel onderdeed voor de Serviër, bleef hij uiteindelijk met lege handen achter. In de derde set toonde hij nog wel moed, maar opnieuw bleef de beloning uit.

Sonego verslaat Roeblev in vijfsetter

Lorenzo Sonego wist ondanks een 2-0 achterstand in sets te winnen van Andrej Roeblev (7). De Italiaan (ATP-48) versloeg de steeds gefrustreerdere Rus met 5-7, 0-6, 6-3, 7-6 (5), 6-3.

Met een overwinning op het masterstoernooi van Monte Carlo en een finaleplaats in Banja Luka had de Rus veel zelfvertrouwen. Dit ondervond ook Sonego, die tot 5-5 gelijk opging, maar daarna acht games op rij verloor.

Eerder in het toernooi leidde een gebrek aan focus bij Roeblev tot setverlies tegen Corentin Moutet en Laslo Djere. Nu dwong Sonego een vijfde set af door een mindere fase van Roeblev. De Rus raakte steeds gefrustreerder, terwijl de kalme Sonego hiervan profiteerde.

Plaats een reactie