Swiatek bereikt derde ronde Roland Garros na lichte strijd met Liu

Iga Swiatek heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Poolse titelverdedigster en huidige nummer één van de wereld ondervond enkel in de eerste set enige tegenstand van Claire Liu: 6-4, 6-0. In de eerste ronde versloeg Swiatek de Spaanse Cristina Bucsa met dezelfde cijfers.

Liu, momenteel de nummer 102 van de wereld, wist eind 2018 in Auckland nog een set te winnen tegen de Poolse. Destijds stond Swiatek op de 175e plaats van de wereldranglijst en Liu op de 138e.

In maart van dit jaar liet de tweevoudig kampioene in Indian Wells de Amerikaanse slechts één game winnen.

Liu startte nerveus en gezien hun laatste ontmoeting was dat niet verrassend.

Na een reeks missers en een vroege 3-0 achterstand kwam Liu echter even op dreef, voornamelijk dankzij enkele prachtige volleys. Uiteindelijk mocht het niet baten tegen Swiatek, die een dag eerder haar 22e verjaardag vierde.

Swiatek moest twee weken geleden nog geblesseerd opgeven in Rome, maar lijkt volledig hersteld om te strijden voor haar derde Roland Garros-titel, na overwinningen in 2020 en 2022.

Rybakina bereikt ook eenvoudig derde ronde

Ook Jelena Rybakina, de nummer vier op de plaatsingslijst, had weinig moeite om zich te kwalificeren voor de derde ronde.

De Kazachse ondervond slechts twee servicegames enige tegenstand van de Tsjechische Linda Noskova, die ze met 6-3, 6-3 versloeg.

De regerend Wimbledonkampioene Rybakina staat bekend om haar agressieve baselinespel en krachtige service. Om bij te blijven is veel loopvermogen vereist, en dat ontbrak bij Noskova.

Rybakina liep gemakkelijk door haar servicegames en hield de punten kort met harde en vlakke forehands en backhands.

Ze had het enkel even lastig na een gemiste smash en forehand bij 3-3 in de tweede set en enkele missers bij 5-3. Noskova beschikte echter over te weinig wapens om hiervan te profiteren.

Plaats een reactie