Ruud overwint moeilijke momenten tegen Italiaanse uitdager en triomfeert op Roland Garros

Casper Ruud heeft zich een weg gebaand naar de derde ronde van Roland Garros. De Noor, die vorig jaar als vierde geplaatst was en de finale verloor, worstelde zich in drie uur voorbij de Italiaanse qualifier Giulio Zeppieri met een eindscore van 6-3, 6-2, 4-6, 7-5.

In het begin had de linkshandige Zeppieri, die net als vorig jaar via de kwalificaties tot het hoofdtoernooi doordrong, weinig in te brengen tegen Ruud.

Neck-aan-neck

Echter, toen Zeppieri besloot om wat meer risico’s te nemen, veranderde het duel in een spannende strijd. Met behulp van dropshots, gedurfde slices en krachtige tweede services wist de 21-jarige Zeppieri, momenteel de nummer 129 van de wereld, plotseling gelijk op te gaan met Ruud.

Zeppieri dwong een vierde set af en slaagde erin om terug te breken toen Ruud serveerde voor de overwinning. De Noor herstelde zich echter snel en sloeg meteen terug om uiteindelijk de zege op te eisen.

Plaats een reactie