Geen sancties voor Djokovic na politieke uitspraken over Kosovo

De internationale tennisfederatie zal geen straf opleggen aan Novak Djokovic na zijn politieke uitspraken tijdens Roland Garros. De Servische toptennisser gebruikte de aandacht die hij kreeg om zijn mening te geven over de onrust in Kosovo.

“Onze mensen zijn uit de gemeenten verdreven. Dit is het minste wat ik kon doen. Als publieke figuur voel ik me verplicht om steun te betuigen aan ons volk en heel Servië”, aldus Djokovic over zijn controversiële actie. Volgens de Kosovaren verspreidt de tennisser Servische nationalistische propaganda.

De Franse minister van Sport waarschuwde Djokovic voor zijn uitspraken. Er heeft ook een gesprek plaatsgevonden tussen Djokovic en toernooidirecteur Amélie Mauresmo.

Daarmee lijkt de zaak gesloten. In de regels van grandslamtoernooien staat niet dat politieke uitspraken verboden zijn.

Djokovic liet ook weten niet verder in te gaan op de kwestie, maar hij blijft achter zijn standpunten staan. “Ik zou ze kunnen herhalen, maar dat ga ik niet doen”, zei Djokovic. “Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen.”

Novak Djokovic reageert op de ongeregeldheden in Kosovo:

De commotie heeft geen invloed gehad op het spel van Djokovic, die woensdag eenvoudig Márton Fucsovics versloeg. Djokovic, als derde geplaatst in Parijs, speelt vrijdag in de derde ronde tegen Alejandro Davidovich Fokina.

“Tja, een grand slam zonder ophef zal er voor mij wel nooit inzitten”, concludeert Djokovic. “Hoeft ook niet, het is iets wat me drijft.”

Plaats een reactie