Titelkandidaat Tsitsipas overwint tweede ronde op Roland Garros met overtuiging

Stefanos Tsitsipas heeft zich moeiteloos geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Griek, die als vijfde geplaatst is in Parijs, versloeg Roberto Carballés (ATP-57) met 6-3, 7-6 (4), 6-2.

De 24-jarige Tsitsipas had de touwtjes stevig in handen en hield zijn tegenstander met krachtige slagen ver achterin. De vasthoudende Carballés wist echter veel ballen terug te slaan en door het ongeduld van de Griek om de verdediging aan de andere kant te doorbreken, waren zijn slagen niet altijd even precies.

Na een slordige servicegame in de tweede set hielp Tsitsipas de zes jaar oudere Spanjaard weer terug in de wedstrijd. In de tiebreak herpakte Tsitsipas zich echter en vervolgens wist de finalist van 2021, die een jaar eerder de halve finales had bereikt, eenvoudig door te drukken.

Plaats een reactie