Pegula bereikt derde ronde Roland Garros na opgave Giorgi, Svitolina ook verder

Jessica Pegula heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Amerikaanse, als derde geplaatst, won de eerste set met 6-2 tegen Camilla Giorgi, waarna de Italiaanse de wedstrijd moest staken vanwege een blessure.

Voormalig kampioene Jelena Ostapenko werd uitgeschakeld. De Letse, als zestiende geplaatst, verloor van grandslamdebutante Peyton Stearns uit de Verenigde Staten met 3-6, 6-1, 2-6.

Ostapenko won in 2017 verrassend het toernooi in Parijs, maar sindsdien haalde ze slechts één keer de derde ronde. De 21-jarige Stearns speelde tot nu toe voornamelijk ITF-toernooien, maar won in april haar eerste WTA-titel op het gravel in Bogota.

Svitolina ook naar derde ronde

Jelena Svitolina bereikte de derde ronde ten koste van Storm Hunter. De Oekraïense moest echter hard werken voor de overwinning: 2-6, 6-3, 6-1.

De 28-jarige Svitolina, in september 2017 de nummer drie van de wereld, is bezig aan een comeback nadat ze eind vorig jaar moeder werd. De tennisster, die sinds kort wordt gecoacht door Raemon Sluiter, lijkt onder zijn invloed vaker de aanval te kiezen dan voorheen en keerde onlangs terug in de top-200.

Haar Australische tegenstandster bevindt zich net buiten de top-200 en presteert vooral goed in het dubbelspel, waarin ze de nummer vijf van de wereld is. Hunter bood Svitolina desondanks goed tegenstand, met name met haar forehand. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd ze echter onnauwkeuriger en kon de geduldige Oekraïense de partij naar zich toe trekken.

Plaats een reactie