Venus Williams maakt Nederlandse debuut op Rosmalen tennistoernooi

Voor het eerst in haar carrière zal Venus Williams deelnemen aan het tennistoernooi in Rosmalen. De voormalige nummer één van de wereld zal voor het eerst in Nederland een toernooi spelen.

De oudere zus van het bekende Williams-duo wordt volgende maand 43 jaar en heeft al bijna drie decennia een prominente rol in het internationale toptennis. Ze heeft zeven grand slam-titels op haar naam staan, behaalde driemaal olympisch goud samen met haar zus Serena en stond elf weken bovenaan de wereldranglijst.

Williams zal deelnemen aan het toernooi met een wildcard. Door blessures heeft ze sinds januari niet meer gespeeld en is ze inmiddels gezakt naar de 701e plaats op de wereldranglijst. Toch zou ze, in goede vorm, nog steeds voor een verrassing kunnen zorgen, aangezien haar beste prestaties in haar carrière op snelle grasbanen zijn behaald.

Drie voormalige grandslamkampioenen

Het vrouwentoernooi in Rosmalen kent een indrukwekkend deelnemersveld, met onder andere voormalige grandslamkampioenen Victoria Azarenka en Bianca Andreescu op de inschrijvingslijst.

Vanaf 4 juni zal Ekaterina Alexandrova haar titel verdedigen, terwijl Belinda Bencic de hoogst geplaatste speelster is. Een andere opvallende deelneemster is Jelina Svitolina, die onder leiding van coach Raemon Sluiter aan een indrukwekkende comeback bezig is.

Plaats een reactie