Arantxa Rus uitgeschakeld in openingsronde Roland Garros door Julia Grabher

Arantxa Rus is er tijdens haar negende deelname aan Roland Garros niet in geslaagd om een verrassende overwinning te boeken. De 32-jarige Nederlandse verloor in de eerste ronde in twee sets van de Oostenrijkse Julia Grabher (WTA-61) met 2-6, 3-6.

Rus, de nummer 114 van de wereldranglijst, gaf aan dat ze dit jaar vooral speelde ter nagedachtenis aan haar onlangs overleden vader. Ze had echter moeite om op gang te komen op het gravel van Roland Garros. Pas bij een 5-0 achterstand in de eerste set begon het spel van Rus te verbeteren. Ze brak de service van haar tegenstandster en won daarna ook haar eigen servicegame.

De opleving van Rus kwam echter te laat om de eerste set nog spannend te maken, die met 6-2 naar Grabher ging. In de tweede set bleef Rus aanvankelijk goed bij, maar bij een 3-3 stand schakelde Grabher een tandje bij. Rus wist geen game meer te winnen en verloor zo in twee sets.

De 26-jarige Grabher bereikte pas in 2022 de top honderd van de wereldranglijst. Ze won vorig jaar haar enige titel op gravel in Bari en maakte dit jaar haar grandslamdebuut op de Australian Open.

Coco Gauff bereikt tweede ronde na moeizame start

Coco Gauff plaatste zich eveneens voor de tweede ronde van Roland Garros. De als zesde geplaatste Amerikaanse rekende na een moeizaam begin af met de Spaanse Rebeka Masarova (WTA-71) met 3-6, 6-1, 6-2.

De nog altijd slechts 19-jarige Gauff liet in de eerste set maar liefst acht breekkansen onbenut. Ze gaf er slechts één weg, maar Masarova wist die wel te verzilveren.

Gauff, die vorig jaar de finale in Parijs bereikte, herpakte zich en zette in het vervolg van de wedstrijd de zaken recht. Ze domineerde de rally’s en Masarova begon te forceren. Waar haar krachtige slagen in de eerste set nog vaak succesvol waren, belandden ze nu steeds vaker buiten de lijnen.

Ons Jabeur bereikte opvallend eenvoudig de tweede ronde van Roland Garros. De Tunesische, nummer zeven op de wereldranglijst, versloeg de in vorm verkerende Lucia Bronzetti (WTA-65) met 6-4, 6-1.

Plaats een reactie