Van de Zandschulp uitgeschakeld in eerste ronde Roland Garros na verlies tegen nummer 153

Botic van de Zandschulp heeft de eerste ronde van Roland Garros niet overleefd. De Nederlandse tennisser verloor van qualifier Thiago Tirante, die momenteel op de 153e plaats van de wereldranglijst staat (2-6, 6-4, 3-6, 3-6).

Van de Zandschulp’s wedstrijd begon eerder dan gepland door een opgave in een voorgaande partij. De Nederlander leek nog niet helemaal voorbereid op de vroege start. Hij kwam slecht uit de startblokken, raakte nauwelijks een bal en verloor de eerste drie games in de eerste set, die uiteindelijk met 6-2 verloren ging.

De als 25e geplaatste Van de Zandschulp herstelde zich in de tweede set en leek daarmee de wedstrijd om te draaien. Echter, de onbevangen spelende Argentijnse tegenstander liet dit niet gebeuren.

In de daaropvolgende sets leek Van de Zandschulp weer gelaten en zijn service liet te wensen over (twaalf dubbele fouten gedurende de hele wedstrijd). Daarnaast had hij ook problemen met zijn forehand en ging slordig om met zijn negentien breekkansen (slechts vier breaks).

Ondanks een kleine dip wist Novak Djokovic de eerste ronde in Parijs redelijk soepel te overwinnen. De Servische nummer 3 van de wereld versloeg Aleksandar Kovacevic (ATP-114) met 6-3, 6-2, 7-6 (1).

Plaats een reactie