Van de Zandschulp kampt met blessure tijdens Roland Garros: ‘Pauzeer tijdelijk het spelen’

De uitschakeling in de openingsronde van Roland Garros tegen de Argentijnse kwalificatiespeler Thiago Agustín Tirante is deels te wijten aan een blessure. Botic van de Zandschulp gaf na zijn verloren eerste ronde wedstrijd aan dat hij veel hinder ondervindt van zijn voet.

Het is onzeker of Van de Zandschulp tijdig hersteld zal zijn voor het grasseizoen, dat voor de tennisser uit Veenendaal over anderhalve week zou moeten aanvangen met het toernooi in Rosmalen. “Ik neem voorlopig een pauze van het spelen en zal pas weer starten als ik zonder pijn kan spelen”, aldus de nummer 31 van de wereldranglijst.

Zwelling op zijn voet

De blessure ontstond half april na het toernooi van München, waar hij in de finale vier matchpoints onbenut liet. Sindsdien heeft hij te maken met een zwelling op zijn voet.

Aanvankelijk gaven medische experts aan dat de blessure binnen een week tot anderhalve week hersteld zou zijn en dat spelen de blessure niet zou verergeren. Echter, de pijn is nog steeds aanwezig.

Desondanks verliep de training in Parijs voorspoedig en leek hij weinig hinder te ondervinden. Totdat hij de baan betrad voor zijn wedstrijd tegen Tirante. Van de Zandschulp had voornamelijk moeite met afzetten en glijden in Parijs.

De pijn moet eerst verdwijnen, tot die tijd zal hij geen wedstrijden meer spelen. “Pijnloos spelen is de afgelopen weken niet mogelijk geweest. Hierdoor kon ik hier niet presteren zoals ik had gewild.”

Achteraf besprak Van de Zandschulp de situatie met zijn nieuwe coach Sven Groeneveld. Die opperde dat zijn pupil wellicht al tijdens de wedstrijd had moeten stoppen.

Plaats een reactie