Djokovic spreekt zich uit over Kosovo-conflict tijdens Roland Garros: ‘Kosovo is de kern van Servië’

Tijdens het Roland Garros-tennistoernooi heeft Novak Djokovic zijn mening geuit over de recente onrust in Kosovo. Na zijn wedstrijd schreef hij op de cameralens: “Kosovo is het hart van Servië, stop het geweld”.

Maandagmiddag raakten demonstranten en militairen van de door de NAVO geleide vredesmacht KFOR gewond bij ongeregeldheden in het noorden van Kosovo. Etnische Serviërs probeerden te verhinderen dat Albanese burgemeesters werden geïnstalleerd.

Al tientallen jaren zijn Servië en Kosovo in conflict met elkaar. Servië ziet Kosovo als een deel van de Servische staat.

In een interview met het Servische radiostation RFI ging Djokovic dieper in op zijn uitspraak. “Er zijn veel redenen waarom ik dit heb opgeschreven. Kosovo is het hart van Servië: ons bolwerk, waar onze belangrijkste kloosters staan.”

De Franse tennisbond gaf aan dat het geen controle heeft over wat spelers zeggen of schrijven. Djokovic won zijn eerste wedstrijd op Roland Garros in drie sets van Aleksandar Kovacevic.

Plaats een reactie