Griekspoor vol vertrouwen voor Roland Garros: ‘Eindelijk weer vrijuit spelen’

Gezond blijven is het belangrijkste doel van Tallon Griekspoor tijdens deze editie van Roland Garros. De Nederlandse tennisser heeft al geruime tijd last van een onwillige enkel, maar volgens hem zijn die problemen nu tijdelijk naar de achtergrond verdwenen.

“Ik heb de afgelopen dagen intensieve behandelingen ondergaan en het werkt. Het voelt goed en ik kan eindelijk weer vrijuit spelen. Dat is lang geleden, dus daar ben ik erg blij mee”, vertelt een enthousiaste Griekspoor. Eerder deze week gaf hij nog uit voorzorg op tijdens het toernooi in Genève.

Enthousiaste training met Goffin

Zaterdagmiddag trainde Griekspoor samen met de Belg David Goffin en het moet gezegd worden: de energie spatte ervan af op de afgelegen baan 15 van het Franse tenniscomplex.

Dat Griekspoor er alles aan doet om op zijn favoriete gravel een goed resultaat neer te zetten, blijkt ook uit het feit dat hij zaterdag nog een specialist liet overkomen om zijn enkel extra te laten behandelen.

Griekspoor is zich bewust van wat hij zondagochtend vanaf 11.00 uur kan verwachten van de Spaanse qualifier Pedro Martínez.

“Ik ken hem goed. Hij is niet iemand die je zomaar verslaat, maar hij is wel erg taai”, zegt Griekspoor, die zijn enige eerdere ontmoeting met Martínez won.

“Hij heeft er geen problemen mee om bijvoorbeeld vier of vijf sets te spelen. Hij is heel fit en houdt van lange rally’s. Het is aan mij om dat te voorkomen door heel aanvallend te spelen.”

Plaats een reactie