Griekspoor overwint Martínez in zware vijfsetter op Roland Garros

Op Roland Garros heeft Tallon Griekspoor zich met veel inspanning en moeite een weg gebaand naar de tweede ronde. De Spaanse qualifier Pedro Martínez leek hem te overtreffen, maar na vijf sets kwam Griekspoor als overwinnaar uit de strijd; 6-4, 2-6, 0-6, 7-5, 6-3.

Griekspoor (ATP-39) kampte voorafgaand aan het toernooi met enkelproblemen, maar die leken hem tijdens de wedstrijd niet te hinderen. Hij won de eerste set mede dankzij een indrukwekkende tweede break, waarbij hij vijf punten op rij scoorde terwijl hij met 0-40 achterstond.

Daarna nam Martínez, de nummer 135 op de wereldranglijst, het heft in handen. Hij sloeg de bal vaak succesvol tegen de looprichting van Griekspoor in, veroverde menig punt met goed gecamoufleerde dropshots en toonde zijn beste spel bij breakpoints tegen.

Griekspoor herpakt zich

Vanaf 2-4 in de tweede set verloor Griekspoor negen games op rij. Toen hij in de vierde set opnieuw op achterstand kwam, leek het einde nabij. Maar tegen alle verwachtingen in herpakte hij zich: hij brak meteen terug en dwong met enkele prachtige passeerslagen zelfs een vijfde set af.

In die beslissende set maakte Martínez bij een stand van 3-3 een dure inschattingsfout. Hij sloeg niet terug bij 40-40, omdat hij dacht dat de bal uit was. De scheidsrechter oordeelde echter anders.

Griekspoor benutte het eerste breakpoint niet, zag bij het tweede de Spanjaard de bal op de lijn slaan, maar bij zijn derde kans op een break was het wel raak. Daarmee was het verzet van de Spanjaard, die in 2021 nog halvefinalist was in het herendubbel in Parijs, definitief gebroken.

Plaats een reactie