Van de Zandschulp en Griekspoor starten tegen Argentijn en Spanjaard in Roland Garros

In de openingsronde van Roland Garros neemt Botic van de Zandschulp het op tegen de Argentijnse Thiago Agustín Tirante, die momenteel op de 153e plaats van de wereldranglijst staat. Tallon Griekspoor treft daarentegen de Spaanse Pedro Martínez, de huidige nummer 135 van de wereld.

Zowel de Argentijn als de Spanjaard hebben zich via de kwalificatierondes weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Hoewel Tirante nog geen titels op zijn naam heeft staan, heeft Martínez er wel een. Vorig jaar won de Spanjaard het toernooi in Santiago, waar net als bij Roland Garros op gravel werd gespeeld.

Van de Zandschulp staat op de dertigste plaats van de wereldranglijst. Mocht hij Tirante verslaan, dan neemt hij het in de volgende ronde op tegen de Serviër Dusan Lajovic of de Chinees Zhang Zhizhen.

Voor Griekspoor, die op de 39e plaats van de wereld staat, zijn de Belg David Goffin en de als dertiende geplaatste Pool Hubert Hurkacz mogelijke tegenstanders in de tweede ronde.

Rus ontmoet Grabher in openingsronde

Arantxa Rus, die zich vrijdag kwalificeerde voor het hoofdtoernooi, neemt het in de eerste ronde van het vrouwentoernooi op tegen Julia Grabher. De Oostenrijkse bezet de 74e plaats op de wereldranglijst, ongeveer veertig plaatsen hoger dan Rus.

Roland Garros gaat zondag van start, maar zonder titelverdediger en veertienvoudig kampioen Rafael Nadal. De 36-jarige Spanjaard moest zich vanwege een heupblessure afmelden.

Plaats een reactie