Medvedev keert terug naar Nederland om titel te verdedigen in 2024

Daniil Medvedev zal in 2024 zijn titel verdedigen bij het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam. Het evenement vindt plaats van 10 tot en met 18 februari.

De Russische tennisser, momenteel de nummer twee van de wereld, won dit jaar de 50ste editie van het toernooi door in een spannende finale Jannik Sinner in drie sets te verslaan.

Medvedev’s liefde voor Nederland

Toernooidirecteur Richard Krajicek is verheugd dat Medvedev terugkeert naar Rotterdam: “We wilden heel graag de kampioen van de afgelopen editie halen en zijn heel blij dat dat gelukt is, zeker gezien zijn zegereeks na Rotterdam. Daniil Medvedev is dol op Nederland en wil graag zijn titel verdedigen.”

Bekijk hieronder een samenvatting van de finale van de editie van dit jaar.

Naast zijn overwinning in Rotterdam, won Medvedev dit seizoen ook toernooien in Doha, Dubai, Miami en Rome. Hij staat momenteel op de tweede plaats van de wereldranglijst. Vanaf komende week neemt de Rus deel aan het grandslamtoernooi van Roland Garros.

Medvedev als favoriet voor Roland Garros

Volgens Krajicek heeft Medvedev met zijn winst in Rome bewezen dat hij ook op gravel tot de wereldtop behoort: “Hij is voor mij zeker een van de favorieten voor Roland Garros. Het zou mij niet verbazen als hij later dit jaar weer de nummer 1 van de wereld is.”

Plaats een reactie