Arantxa Rus plaatst zich voor negende keer in hoofdtoernooi Roland Garros

Arantxa Rus heeft zich weten te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Nederlandse nummer één in het vrouwentennis versloeg in de derde en beslissende kwalificatieronde de Japanse Moyuka Uchijima in twee sets: 6-3, 7-6 (4).

De 32-jarige Rus zal voor de negende keer deelnemen aan het hoofdtoernooi in Parijs. Als 107e op de wereldranglijst miste ze in april nipt een directe plaats in het hoofdschema.

Vorig jaar was Rus wel direct geplaatst, maar ze verloor in de eerste ronde van de Kazachse Elena Rybakina. Haar beste prestatie op het grandslamtoernooi was in 2012, toen ze de vierde ronde bereikte.

Twee Nederlandse mannen en één vrouw op Roland Garros

Rus is de enige Nederlandse vrouw die deelneemt aan het Franse graveltoernooi. Bij de mannen zullen Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor in actie komen. Beide spelers starten het tweede grandslamtoernooi van het jaar met een wedstrijd tegen een qualifier.

Jesper de Jong werd uitgeschakeld in de laatste kwalificatieronde, nadat hij met 6-0, 2-6, 2-6 verloor van de Servische Hamad Medjedovic.

Het tennistoernooi van Roland Garros gaat zondag van start en duurt twee weken.

Plaats een reactie