Griekspoor trekt zich terug uit Genève-toernooi om fit te zijn voor Roland Garros

Wegens een enkelblessure heeft Tallon Griekspoor besloten zich terug te trekken uit het ATP-toernooi in Genève. Hij zou oorspronkelijk vanavond in de achtste finales aantreden tegen de Chileense Nicolás Jarry.

De 26-jarige Griekspoor ondervindt al enige tijd hinder van zijn rechterenkel. Onlangs moest hij zich terugtrekken uit het toernooi van Madrid, waarna hij ook het graveltoernooi in Rome aan zich voorbij liet gaan.

Voorbereiding op Roland Garros

In Genève wordt eveneens op gravel gespeeld, als voorbereiding op Roland Garros, dat aanstaande zondag van start gaat. “Helaas ben ik niet 100 procent fit”, aldus Griekspoor op Instagram. “Ik wil geen risico nemen met het oog op Roland Garros. Ik zie jullie in Parijs.”

Gisteren maakte Griekspoor nog zijn rentree in Genève. In zijn eerste wedstrijd sinds vier weken versloeg hij de Italiaan Stefano Travaglia met 7-5, 7-6 (3).

Griekspoor kende een sterke start van het seizoen, met een toernooizege in het Indiase Pune. Tijdens de Australian Open kwam hij tot de derde ronde en in Rotterdam bereikte hij de halve finale.

Plaats een reactie