Griekspoor behaalt overwinning in eerste ronde Genève ondanks enkelkwetsuur

Tallon Griekspoor heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Genève. De Nederlander, momenteel 39e op de wereldranglijst, versloeg op het Zwitserse gravel de Italiaanse qualifier Stefano Travaglia (ATP-282) met 7-5, 7-6 (3).

Het ATP-toernooi in Genève is het laatste evenement voorafgaand aan Roland Garros. Griekspoor heeft zich rechtstreeks gekwalificeerd voor het toernooi in Parijs, net als zijn landgenoot Botic van de Zandschulp.

Kwetsuur aan de enkel

Griekspoor nam voor het eerst deel aan een wedstrijd sinds het masterstoernooi in Madrid, waar hij eind vorige maand moest opgeven vanwege een enkelblessure. Eerder deze maand besloot hij zich terug te trekken uit het toernooi in Rome vanwege dezelfde kwetsuur.

De als zesde geplaatste Nederlander, die later dit jaar een enkeloperatie zal ondergaan, bewoog niet optimaal maar wist desondanks een solide wedstrijd te spelen.

In zowel de eerste als de tweede set gaf hij een break voorsprong meteen weer uit handen. In de eerste set brak hij de Italiaan opnieuw bij 6-5, terwijl hij in de tweede set de overwinning behaalde via de tiebreak: 7-3.

In de achtste finales neemt Griekspoor het op tegen de Chileense Nicolás Jarry, die momenteel de 54e plaats op de ATP-ranking inneemt.

Plaats een reactie