Gaston bestraft met boete van 133.000 euro voor onsportief gedrag op tennisveld

De 22-jarige Franse tennisser Hugo Gaston heeft een aanzienlijke boete ontvangen vanwege onsportief gedrag tijdens het masterstoernooi in Madrid. Hij moet maar liefst 133.000 euro betalen.

Tijdens de tweede ronde van het toernooi leek Gaston op weg naar een verlies tegen Borna Coric (6-3, 6-3) en besloot hij een truc te gebruiken om tenminste één punt opnieuw te kunnen spelen. Bij een smash van Coric liet Gaston opzettelijk een bal uit zijn broekzak vallen.

Eind vorig jaar kreeg Gaston al een waarschuwing voor een vergelijkbare actie. Na het bekijken van de beelden uit Madrid werd hij als recidivist aangemerkt. De hoge boete van 133.000 euro is in overeenstemming met de nieuwe richtlijnen die sinds dit seizoen van kracht zijn.

Wildcard voor Roland Garros

Komende week neemt Gaston deel aan Roland Garros, waar hij een wildcard voor heeft ontvangen. Door zijn deelname aan het Franse grandslamtoernooi krijgt hij minimaal 69.000 euro. Hiermee kan hij dus ongeveer de helft van de boete betalen.

Plaats een reactie