Medvedev verovert eerste graveltennistitel na indrukwekkende prestatie in Rome

Danill Medvedev had nog nooit een wedstrijd gewonnen op het Foro Italico, maar tijdens de afgelopen twee weken viel alles op zijn plaats voor de Russische tennisser tijdens het masterstoernooi in Rome. Hij pakte de titel door in de eindstrijd de Deense Holger Rune te verslaan met 7-5, 7-5.

Voor Medvedev betekende dit zijn twintigste ATP-titel in 33 finales, maar deze overwinning was extra speciaal: het was zijn eerste zege op een graveltoernooi.

De Deense gigantendoder

De 20-jarige Rune had zeven van de acht ontmoetingen met spelers uit de wereldwijde top vijf gewonnen, waaronder deze week tegen Novak Djokovic en Casper Ruud. Hij begon de finale dan ook sterk.

De 27-jarige Medvedev had het moeilijk in zijn servicegames, maar Rune wist niet te profiteren en werd zelf gebroken op 5-6.

Medvedev, die dit jaar al zijn wedstrijden won waarin hij de eerste set op zijn naam schreef (32-0), kwam in de tweede set twee keer terug van een break achterstand. Hij brak Rune opnieuw op 6-5 en veroverde zo zijn vijfde titel van dit seizoen.

Door zijn overwinning stijgt de Rus van de derde naar de tweede plaats op de wereldranglijst. Rune, die eerder ook de finale van het masterstoernooi in Monte Carlo verloor, mag zich vanaf volgende week de nummer zes van de wereld noemen.

Op naar Roland Garros

Medvedev en Rune reizen als favorieten af naar Roland Garros in Parijs, dankzij hun uitstekende prestaties. Het tweede grandslamtoernooi van het jaar gaat van start op zondag 28 mei.

Plaats een reactie