Rybakina verovert Romeinse tennistitel na opmerkelijke reeks opgaves tegenstanders

Jelena Rybakina heeft de titel van het tennistoernooi in Rome op haar naam geschreven. Hoewel ze in uitstekende vorm verkeert, is het vooral de manier waarop ze de titel bemachtigde die de aandacht trekt.

Maar liefst drie van haar laatste vijf tegenstanders gaven namelijk vroegtijdig op.

In de tweede ronde besloot Anna Kalinskaya na zeven games te stoppen en in de kwartfinale raakte de nummer één van de wereld, Iga Swiatek, geblesseerd tijdens de strijd. Ook de onverwachte finaliste Anhelina Kalinina haalde het einde van de wedstrijd niet.

Rybakina, die nu de nieuwe nummer vier van de wereld wordt, had in de eerste set een break achterstand weten om te zetten in setwinst (6-4). Na de door Rybakina gewonnen eerste game van de tweede set, kwam Kalinina met tranen in haar ogen naar haar toe om te vertellen dat ze niet meer verder kon spelen.

Plaats een reactie