Swiatek krijgt te maken met tegenslag: blessure in Rome brengt nummer één positie in gevaar

Iga Swiatek, de topfavoriet voor Roland Garros, heeft een flinke tegenslag te verwerken gekregen. De Poolse wereldkampioene raakte geblesseerd aan haar dijbeen tijdens het tennistoernooi in Rome.

Vanwege deze blessure moest Swiatek zich terugtrekken uit haar kwartfinalewedstrijd tegen Jelena Rybakina, met een gelijke stand van 2-2 in de beslissende set. Swiatek had tranen in haar ogen toen ze besloot om op te geven.

“Ik merkte dat er iets gebeurde tijdens de tiebreak, bijna aan het einde. Maar ik wist niet hoe ernstig het was”, zei Rybakina. “In de eerste twee games van de derde set begon ze heel agressief te spelen, wat mij deed denken dat ze niet meer goed kon bewegen.”

Sabalenka kan voordeel halen

Swiateks blessure brengt ook haar nummer één positie op de wereldranglijst in gevaar. Als titelverdediger van vorig jaar heeft ze veel punten te verdedigen op Roland Garros, terwijl haar concurrente Aryna Sabalenka tijdens de laatste editie al in de derde ronde werd uitgeschakeld.

In Rome verdedigde de 21-jarige Swiatek eveneens haar titel. Nu lijkt Rybakina de favoriet te zijn, aangezien zij het in de volgende ronde opneemt tegen Jelena Ostapenko. In de andere halve finale staan Veronika Koedermetova en Angelina Kalinina tegenover elkaar.

Plaats een reactie