Nadal neemt uitgebreide pauze en slaat Roland Garros over

Na een indrukwekkende reeks van achttien opeenvolgende deelnames en veertien gewonnen titels, zal titelverdediger Rafael Nadal dit jaar niet aanwezig zijn op Roland Garros. Een aanhoudende heupblessure zorgt ervoor dat de gravelkoning niet kan deelnemen aan het prestigieuze toernooi.

Door zijn afmelding zakt Nadal voor het eerst in meer dan twintig jaar uit de wereldwijde top honderd.

De afwezigheid van de 36-jarige Nadal is niet geheel onverwacht, aangezien hij eerder al had aangegeven dat zijn herstel moeizaam verliep. Nadat hij in januari vanwege heupproblemen al in de tweede ronde van de Australian Open werd uitgeschakeld, hoopte hij nog op een terugkeer in het voorjaar.

Persconferentie

Om een einde te maken aan alle geruchten over zijn gezondheid en toekomstplannen, organiseerde de voormalig nummer één afgelopen donderdag een speciale persconferentie.

Ondanks alle fysieke tegenslagen liet Nadal weten de hoop op een terugkeer op de tennisbaan nog niet te hebben opgegeven, al neemt hij wel voorlopig een pauze. “Ik weet niet wanneer ik terugkeer. Misschien over twee, drie, vier maanden? Ik weet het echt niet. Ik kan de toekomst niet voorspellen en volg nu mijn gevoel.”

Nadal gaf aan dat volgend jaar waarschijnlijk zijn laatste jaar op de tennisbaan zal zijn. “Ik stop nu tijdelijk om mezelf de kans te geven om in 2024 te kunnen genieten en competitief te zijn. Dat is nu niet mogelijk.”

Plaats een reactie