Rune verslaat Djokovic in tumultueuze kwartfinale in Rome

In de kwartfinales van het masterstoernooi in Rome heeft Holger Rune Novak Djokovic uitgeschakeld. De nummer één van de wereld verloor van de Deense speler na een wedstrijd vol gemopper en incidenten van beide kanten: 2-6, 6-4, 2-6.

Voor Djokovic was de confrontatie met het 20-jarige talent de eerste grote uitdaging in dit toernooi. De 35-jarige Serviër, die in november tijdens het masterstoernooi in Parijs de finale van Rune verloor, had moeite om zijn ritme te vinden op het vochtige Foro Italico, maakte een matte indruk en zag al snel de setwinst naar Rune gaan.

‘Je bent een grote grap!’

Djokovic kwam tot leven toen hij op 3-2 in de tweede set de service van Rune brak, nadat de Deen het met de umpire aan de stok had gekregen over een bal die in of uit zou zijn geweest.

“Je bent een grote grap!”, schold Rune, die bekendstaat om zijn opvliegende gedrag, tegen de scheidsrechter.

Rune bleef mopperen op 5-2 in zijn nadeel tegen de umpire en moest zelfs door zijn coach Patrick Mouratoglou vanaf de tribune tot kalmte worden gemaand. De Deen kalmeerde en vroeg meteen om een blessurebehandeling aan zijn linkerknie.

Djokovic lachte cynisch om het tafereel, maar moest later erkennen dat Rune dankzij de medische time-out mentaal weer op orde was.

Rune overtreft Djokovic

Op 5-4 zorgde een regenonderbreking voor een onderbreking van het ritme van de spelers en na 1 uur en 7 minuten oponthoud kwam Djokovic het beste uit de kleedkamer door de set te winnen.

Rune leek het setverlies weinig te deren. Hij speelde een uitstekende derde set door op alle slagen van Djokovic, die opnieuw aan het mopperen was geslagen op de scheidsrechter, een antwoord te hebben en overtrof de Serviër.

Rune maakte in de hele wedstrijd slechts 15 onnodige fouten, tegenover 35 missers voor Djokovic.

Plaats een reactie