Djokovic toont opkomende vorm in Rome na incident met Norrie

Na zeventien deelnames heeft Novak Djokovic voor de zeventiende keer de kwartfinales bereikt op het gravel van Rome, waar hij zijn vertrouwde prestaties laat zien.

Ondanks dat de Servische tennisser vanaf volgende week zijn eerste plaats op de wereldranglijst zal verliezen aan Carlos Alcaraz, lijkt zijn topvorm geleidelijk terug te keren tijdens het masterstoernooi ter voorbereiding op Roland Garros. Tegen Cameron Norrie had hij weinig problemen: 6-3, 6-4.

Woede-uitbarsting bij Djokovic

De grootste uitdaging voor Djokovic was zijn eigen woede, die in de tweede set tot uiting kwam. Norrie raakte Djokovic met een harde en onnodige smash op zijn kuit, waarna Djokovic zijn tegenstander geen blik meer gunde.

Nadat Djokovic zijn emoties weer onder controle had, was het snel afgelopen met de Britse speler.

De jaren beginnen hun tol te eisen voor Djokovic, die volgende week 36 jaar oud wordt. De wedstrijd werd uitgesteld omdat hij zich lang liet behandelen voor niet nader gespecificeerde fysieke klachten.

Onlangs kampte Djokovic nog met een elleboogblessure, waardoor hij besloot zich terug te trekken uit het toernooi in Madrid. Tegen Norrie leek hij nog niet op volle kracht te kunnen serveren en in de tweede set leek hij wat ongemakkelijk te bewegen.

Op jacht naar zevende overwinning

Djokovic speelde echter bij momenten ook ijzersterk, op zoek naar zijn dertiende finale en zevende eindoverwinning in de Italiaanse hoofdstad.

Alcaraz werd maandag onverwacht uitgeschakeld door Fabian Marozsan, de nummer 135 van de wereld. “Ik heb een paar dagen nodig om mijn geest te resetten, om fris te zijn voor Roland Garros”, reageerde de Spanjaard op zijn verlies.

Het hoofdtoernooi van Roland Garros gaat van start op zondag 28 mei.

Plaats een reactie