Alcaraz heroverwint nummer één positie en vergroot voorsprong op Djokovic

Binnenkort zal Carlos Alcaraz opnieuw de nummer één van de wereld zijn. De Spaanse tennisser hoefde enkel zijn opwachting te maken op het tennisveld in Rome om dit te realiseren.

Na ongeveer anderhalf uur had hij ook de ervaren Albert Ramos-Vinolas verslagen (6-4, 6-1), waardoor de virtuele voorsprong op Novak Djokovic verder werd uitgebreid. Alcaraz hoeft namelijk geen punten te verdedigen, terwijl Djokovic de vorige editie van het masterstoernooi nog op zijn naam schreef.

Djokovic had eerder al de derde ronde bereikt, dankzij een overwinning op Tomás Martín Etcheverry.

Nederlandse deelnemers reeds uitgeschakeld

Arantxa Rus (eerste ronde vrouwen) en Botic van de Zandschulp (tweede ronde mannen) waren de twee Nederlandse deelnemers in de hoofdschema’s, maar zij werden al vroeg uitgeschakeld. Tallon Griekspoor had zich vanwege een blessure teruggetrokken uit het graveltoernooi.

Alcaraz is ook als eerste geplaatst tijdens het grandslamtoernooi van Roland Garros, dat vanaf 22 mei in Parijs plaatsvindt. Vorig jaar voerde hij gedurende verschillende periodes in totaal 22 weken de wereldranglijst aan.

Plaats een reactie