Van de Zandschulp start samenwerking met Groeneveld met verlies in Rome

Botic van de Zandschulp heeft tijdens zijn eerste wedstrijd met zijn nieuwe coach Sven Groeneveld in Rome geen succes weten te boeken. De Nederlandse tennisser verloor in de tweede ronde van het masterstoernooi eenvoudig van de Servische Laslo Djere met 6-2, 6-4.

Van de Zandschulp, momenteel de nummer 30 op de wereldranglijst, kon ook in Madrid geen overwinning behalen en maakte in de eerste set een rommelige indruk. Hij slaagde er niet in om een van de vijf breekpunten te verzilveren. De 27-jarige Djere, die op de 62ste plaats van de wereldranglijst staat, wist zijn beide breekkansen wel te benutten.

In de tweede set bleef Djere alert op de cruciale momenten. Hij maakte gebruik van het enige breekpunt dat hij kreeg (bij 3-3) en zag Van de Zandschulp voornamelijk worstelen met zichzelf.

Moeilijke periode na ‘pijnlijk’ verlies in finale

Van de Zandschulp heeft het de laatste tijd zwaar. Hij haalde de finale in München, maar verloor die ondanks vier wedstrijdpunten. “Het is ongelooflijk pijnlijk dat het op deze manier gebeurt”, zei hij daarover. In Madrid verloor hij vervolgens door slordig spel van een qualifier.

Van de Zandschulp zat enkele maanden zonder coach voordat hij een samenwerking aanging met de ervaren topcoach Groeneveld, die eerder werkte met onder anderen Roger Federer en Maria Sjarapova.

Plaats een reactie