Rus kan geen verrassing brengen in Rome, Griekspoor valt uit door blessure

Arantxa Rus is er niet in geslaagd om een verrassende overwinning te boeken in de eerste ronde van het prestigieuze graveltoernooi in Rome. De Nederlandse, die op de 107e plaats van de wereldranglijst staat, moest haar meerdere erkennen in de Italiaanse Camila Giorgi, die zeventig plaatsen hoger gerangschikt is: 6-4, 2-6, 3-6.

Hoewel Giorgi de twee eerdere ontmoetingen op de WTA-tour had gewonnen, had Rus de Italiaanse wel twee keer verslagen op de ITF-tour (het tweede niveau). In de tweede set kreeg Rus de eerste mogelijkheid om een break te forceren, maar ze miste deze kans en Giorgi won vervolgens zes van de volgende zeven games.

Ondanks de achterstand gaf Rus niet op en vocht zich terug in de derde set. Een break in de zesde game kon ze echter niet meer goedmaken. Rus had zich via de kwalificatierondes weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi, na overtuigende overwinningen op Despina Papamichail en Elsa Jacquemot.

Plaats een reactie