Drie Nederlandse tennissers nemen deel aan prestigieus Romeins toernooi

Er zullen drie Nederlandse tennissers deelnemen aan het internationale tennistoernooi van Rome. Arantxa Rus heeft zich vandaag bij de vrouwen gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi, terwijl Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor bij de mannen rechtstreeks zijn toegelaten.

Het graveltoernooi in Rome is een masterstoernooi en kan daardoor veel punten voor de wereldranglijst opleveren. Het toernooi geldt als een belangrijke voorbereiding op Roland Garros, dat op 28 mei begint. De deelname van Griekspoor, die kampt met een enkelblessure, is nog onzeker, maar hij staat wel op de deelnemerslijst.

Rus benut eerste matchpoint

De 32-jarige Rus, die in 2021 nog op de 56e plaats van de wereldranglijst stond en nu op de 107e plaats staat, moest twee wedstrijden winnen om het hoofdtoernooi te bereiken. Eerst versloeg ze de Griekse Despina Papamichail (157) met 6-2, 6-1 en vervolgens de Française Elsa Jacquemot (174) met 6-1, 6-3.

De tegenstander van Rus in de eerste ronde van het WTA-toernooi, waar ze als ‘qualifier’ aan deelneemt, is nog niet bekend. Rus bereikte in haar carrière drie keer de finale van een WTA-toernooi, maar wist deze nooit te winnen.

Bij de mannen heeft Griekspoor een bye in de eerste ronde. Als hij kan spelen, neemt hij het in de tweede ronde op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Argentijn Sebastian Baez (46) en de Peruaan Juan Pablo Varillas (91).

Ook Van de Zandschulp, de nummer 29 van de wereld, mag de eerste ronde in Rome overslaan. In Italië wordt hij voor het eerst begeleid door de ervaren topcoach Sven Groeneveld.

Zijn tegenstander in de tweede ronde wordt de winnaar van de wedstrijd tussen de Fransman Constant Lestienne (64) en de Serviër Laslo Djere, de nummer 65 van de wereld.

Djokovic aanwezig, Nadal afwezig

Beide Nederlandse spelers bevinden zich in hetzelfde deel van het toernooi als Novak Djokovic, de nummer twee van de wereld die het toernooi in Rome al vijf keer won, waaronder vorig jaar. Rafael Nadal, die het toernooi tien keer won, is afwezig vanwege een beenblessure die hij opliep tijdens de Australian Open in januari.

Plaats een reactie