Alcaraz behaalt opnieuw overwinning in Madrid, Djokovic behoudt toppositie

Carlos Alcaraz heeft wederom het masterstoernooi in Madrid gewonnen, net als vorig jaar. De Spanjaard behaalde zijn tiende ATP-titel slechts twee dagen na zijn twintigste verjaardag.

In de eindstrijd versloeg Alcaraz de onverwachte finalist Jan-Lennard Struff met 6-4, 3-6, 6-3.

Struff verloor in de kwalificatieronde van Aslan Karatsev, maar bereikte door een overwinning op diezelfde Rus in de halve finale als eerste lucky loser de finale van een masterstoernooi. De 33-jarige Duitser bereikt nu zijn hoogste positie ooit op de wereldranglijst.

Opkomst van laatbloeier Struff

Struff (momenteel 28ste) staat al geruime tijd in de top honderd, maar stijgt dankzij zijn recente goede prestaties richting de top twintig. Onlangs bereikte hij al de kwartfinales in Monte Carlo. Bovendien heeft hij op de komende grandslams geen punten te verdedigen.

Alcaraz verdedigde ondertussen zijn titel in Madrid. Hij deed dit door snel een voorsprong te nemen in de eerste set en na een rebreak opnieuw toe te slaan.

In de tweede set voerde Struff de druk op door meer diepte in zijn slagen te brengen. De foutenlast bij de Spanjaard nam hierdoor toe. Struff liep uit naar 3-0, overleefde op 3-1 vijf breakpoints en won even later de set.

Struff, die voor de finale al meer dan vijftien uur op de baan stond in Madrid (Alcaraz iets minder dan negen), moest op het Spaanse gravel voor het zesde duel op rij een driesetter spelen. Hoewel hij aanvankelijk nog een hoog niveau haalde, kon hij na een break op 1-2 geen vuist meer maken.

Alcaraz behaalde zijn tiende ATP-titel in slechts dertien finales. Novak Djokovic blijft nipt de nummer één van de wereld.

Plaats een reactie