Van de Zandschulp start samenwerking met gerenommeerde tenniscoach Groeneveld

Botic van de Zandschulp, de beste Nederlandse tennisser van dit moment, gaat samenwerken met de ervaren topcoach Sven Groeneveld. De samenwerking begint tijdens het masterstoernooi van Rome, dat woensdag van start gaat. Van de Zandschulp zat sinds eind februari zonder vaste coach, nadat hij zijn samenwerking met Peter Lucassen beëindigde.

Groeneveld, 57 jaar oud, heeft een indrukwekkende staat van dienst als coach. Hij werkte samen met grote namen zoals Roger Federer, Monica Seles, Mary Pierce, Arantxa Sánchez Vicario, Ana Ivanovic, Caroline Wozniacki, Michael Stich, Tommy Haas en Maria Sjarapova. In de afgelopen jaren begeleidde hij de Canadese Bianca Andreescu.

Expertise en ervaring

Van de Zandschulp, momenteel de nummer 29 van de wereld, is duidelijk over zijn ambities in het internationale tenniscircuit, zo vertelt hij in De Telegraaf. “Met de expertise en ervaring van Sven in mijn begeleidingsteam denk ik dat we een flinke stap vooruit kunnen zetten.”

Groeneveld is vereerd dat Van de Zandschulp contact met hem zocht en kijkt uit naar de samenwerking. “Ik geloof in zijn potentieel en zie het als een boeiende uitdaging om Botic te helpen bij het optimaal benutten van zijn talenten en het verwezenlijken van zijn doelen en dromen.”

Plaats een reactie