Sabalenka triomfeert opnieuw: na Australian Open nu ook overwinning op Madrids gravel

Aryna Sabalenka zet haar indrukwekkende prestaties dit seizoen voort. De tennisster uit Belarus versloeg Iga Świątek in drie sets (6-3, 3-6, 6-3) en won zo voor de tweede keer het graveltoernooi van Madrid, net als in 2021.

De finale was een strijd tussen de nummers één (Swiatek) en twee van de wereld. Dat beide speelsters in topvorm verkeren, blijkt uit het feit dat dit al de vijfde finale van het jaar was voor Sabalenka en de vierde voor Swiatek.

Sabalenka won eerder in 2023 al de Australian Open en het toernooi van Adelaide. Swiatek won het WTA-toernooi van Stuttgart door Sabalenka te verslaan.

Swiatek kan harde services niet pareren

Swiatek had in eerdere ontmoetingen een 5-2 voorsprong, waarbij ze alle drie de duels op gravel won. Het snellere en hardere gravel in Madrid bleek echter beter geschikt voor Sabalenka’s krachtige services en verwoestende forehands. Swiatek moest het voornamelijk hebben van gevarieerd spel, spreiding en durf.

Op de drie matchpoints tegen liet ze haar beste spel zien, maar het was uiteindelijk niet genoeg om de overwinning binnen te slepen.

Plaats een reactie