Nadal trekt zich terug uit Rome voorafgaand aan Roland Garros

Met nog 23 dagen te gaan tot de start van Roland Garros, heeft Rafael Nadal zich teruggetrokken uit het masterstoernooi van Rome. De Spaanse tennisser is nog steeds niet in optimale conditie.

De 36-jarige Nadal liep tijdens de Australian Open in januari een heupblessure op en heeft sindsdien geen wedstrijden meer gespeeld.

Herstel kost tijd

In een videoboodschap op sociale media laat Nadal weten: “Het doet me pijn te moeten meedelen dat ik niet in Rome kan deelnemen. Hoewel ik de laatste dagen verbetering heb gevoeld, heb ik maandenlang niet op hoog niveau kunnen trainen. Het herstel heeft tijd nodig. Ik heb geen andere keuze dan dit te accepteren en hard te blijven werken.”

Nadal heeft het masterstoernooi van Rome al tien keer gewonnen. Dit jaar vindt het evenement plaats van 10 tot en met 21 mei en dient het als laatste voorbereiding voor Roland Garros, de grandslam in Parijs die op 28 mei van start gaat. Als Nadal in Parijs kan spelen, zal dat dus zonder wedstrijdritme zijn.

Recordhouder Roland Garros

Vorig jaar won Nadal Roland Garros voor de veertiende keer, een ongeëvenaard record. Door zijn langdurige afwezigheid is hij voor het eerst sinds 2005 uit de top tien van de wereldranglijst gevallen. De 22-voudig grandslamkampioen staat momenteel op de veertiende plaats.

Plaats een reactie