Alcaraz bereikt opnieuw Madrid-finale na overwinning op taaie Coric

De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz (ATP-1) heeft, net als vorig jaar, de eindstrijd van het masterstoernooi in Madrid gehaald. Hij wist de titelverdediging succesvol voort te zetten door de Kroatische Borna Coric (ATP-17) met 6-4, 6-3 te verslaan.

Coric zorgde voor een flinke uitdaging voor Alcaraz, met name door de diepte in zijn slagen waardoor hij zijn tegenstander naar achteren dwong. Hoewel hij bij een 2-2 stand een breakpoint miste, verloor hij vervolgens zijn eigen servicegame, waarna Alcaraz de voorsprong behield.

In de tweede set bleken de dropshots van Alcaraz opnieuw te sterk voor Coric. Hoewel de Kroaat na een vroege break achterstand nog even langszij kwam, liep de Spanjaard op zijn twintigste verjaardag snel weer uit op het gravel in Madrid.

Karatsev of Struff

De andere halve finale vindt vanavond plaats en gaat tussen Aslan Karatsev en Jan-Lennard Struff. De Russische Karatsev, de nummer 121 van de wereld, wist in de kwartfinale af te rekenen met de Chinese revelatie Zhizhen Zhang.

De Duitser Struff, die als ‘lucky loser’ geplaatst is, zorgde voor een stunt tegen de Griekse topper Stefanos Tsitsipas. Hij versloeg de Griek in vier sets.

Plaats een reactie